enostavne sladice, sladice, vegetarijansko, zajtrk

Slastne bombice s sladkim krompirjem, medom in orehi

Zahtevnost Enostavno komentarjev

Te slastne bombice so prava harmonija naravnih okusov in hranljivih sestavin. Svilnata tekstura sladkega krompirja, ki naravno poskrbi za nežno sladkost, se izvrstno dopolnjuje z bogatim okusom orehov in blagodejnimi lastnostmi medu.

Brez dodanega sladkorja, a z obilico hranilnih snovi, so bombice prava izbira za zdravo sladko razvajanje – od hitrega prigrizka do enostavne popoldanske sladice ali sladkega poobedka na pikniku.

Bombice s sladkim krompirjem, medom in orehi

Bombice s sladkim krompirjem, medom in orehi

Avtor IzibiziMeni sladicaKuhinja zdrave sladiceTežavnost: enostavno
Št. porcij

9-10

porcij
Čas priprave

15

minut
Čas peke

20

minut

Sestavine

  • 250 g olupljenega sladkega krompirja

  • 250 g pirine polnozrnate ali druge polnovredne moke

  • 100 g orehovih jedrc

  • 2 jajci

  • 80 g medu

  • 80 g masla

  • 1 čž cimeta v prahu

  • 1 čž vanilije bourbon v prahu

  • 1 čž pecilnega praška iz vinskega kamna

  • ½ čž jedilne sode

  • 1 ščepec soli

  • Sestavine za peko
  • pekač za mafine

  • maslo za namastitev robov pekača

Navodila

  • Sladki krompir olupimo, zrežemo na manjše koščke in ga v vreli vodi skuhamo do mehkega (približno 15 min.). Nato ga odcedimo, dodamo maslo in med ter počakamo, da se oba stopita.
  • Medtem sesekljamo orehe na srednje velike koščke, torej na drobne kocke, da se vanje lahko ugrizne.
  • Pečico segrejemo na 180°C.
  • V skledi zmešamo vse suhe sestavine, razen orehov, in jih postavimo na stran: moka, začimbe (cimet, vanilja), sol, pecilni prašek in soda.
  • Sladki krompir skupaj z maslom in medom spasiramo s paličnim mešalnikom. Ko dobimo gosto in homogeno zmes, počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato dodamo jajca in vse skupaj ponovno dobro premešamo.
  • Suhe sestavine vmešamo v mokre. Ko se vse lepo poveže, dodamo še sesekljane orehe.
  • Testo za bombice najlažje spečemo v pekaču za mafine. Testo razdelimo v 9-10 oblik na pekaču. V ogreti pečici pečemo približno 15-20 minut.
  • Da so bombice dobro pečene, preverimo z zlatorumeno skorjico in s preizkusom z zobotrebcem – ta mora iz bombic priti suh. Pečene bombice pustimo v pekaču, da se ohladijo. Dober tek!

Zapiski

Prostor za vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Kontaktni podatki

info@izibizi.si