Domov » O Izibizi

O Izibizi

Pozdravljeni, za IZIBIZI blog skrbim Nina Glažar. Moja strast do kuhanja, peke, fermentacije, vkuhavanja pridelkov in samooskrbe je iz ljubiteljskih začetkov zrasla v profesionalno pot.

Moj cilj je, da kuhanje postane dostopno vsakomur, tudi tistim, ki se v kuhinji morda ne počutite najbolj domače. IZIBIZI recepti so zasnovani tako, da jih z lahkoto preizkusite in ustvarite okusne, zdrave obroke z domačimi sestavinami. Ne glede na to, ali izvirajo iz vašega vrta ali iz kuhinjske kašče, bodo nove ideje in enostavne rešitve pripomogle k pripravi domačih in udomačenih jedi.

Ker sem mati dveh najstniških hčera in dnevno kuham za celo družino, razumem izzive priprav in načrtovanja obrokov, zlasti v tedenski naglici. Zato je tukaj IZIBIZI, da lahko pomaga parom in družinam, kjer imajo člani različne prehranjevalne navade. Priprava enega obroka za vse – od vegana, preko tistega, ki sledi paleo prehrani, do vsejedca – se morda zdi zapletena, a z nekaj triki in namigi se hitro usvojijo ideje za pripravo enostavnih, a vseeno zdravih in slastnih jedi.

IZIBIZI verjame v comfort food

Na pomoč mi priskoči tudi mlajša hči Izabela, navdušena slaščičarka in nepogrešljiva kot del ekipe pri ustvarjanju IZIBIZI vsebin. Izabela se uri v slaščičarskih in pekovskih spretnostih na Biotehniški srednji šoli v Ljubljani, kar dodatno prispeva k idejam in receptom. Poleg tega je zelo stroga ocenjevalka naših domačih jedi. Prepričani sva, da prav skupni obroki pričarajo občutke domačnosti. Nič ne presega vedno dišeče kuhinje.

Marija, moja starejša hči, sicer ne sodeluje neposredno pri pripravi receptov, vendar sta njena ljubezen do dobrih jedi in konstruktivne kritike ključnega pomena pri oblikovanju novih IZIBIZI receptov. Čeprav je v kuhinji le občasni gost, njene roke pogosto krasijo naše fotografije, kjer ponosno predstavljajo najnovejše jedi. Marija s svojo vključenostjo pokaže, da lahko vsakdo uživa v kuharskih ustvarjanjih.

Za živahno in profesionalno fotografijo ter skrb za spletno stran je zaslužen Matjaž Škerjanec, ki je z leti pridobil neprecenljivo znanje in izkušnje na področju fotografiranja hrane. Njegove fotografije prinašajo IZIBIZI receptom življenje in omogočajo, da se okusna jed skorajda zazna skozi zaslon.

Za red v hiši skrbi naša ljubljena psička Lillybo, petletna skuštrana lepotica in posvojenka, predstavnica pasme Bichon Frisé. Lillybo je pri nas našla ljubeč dom in zavetje, zdaj pa z nami deli vsakodnevne vragolije in tudi živahne dogodivščine v kuhinji. Pasji piškoti! Zakaj pa ne? Njen prisrčen obraz in veselo mahanje z repom so naš stalni vir veselja.

Prispevke o hrani in recepte že leta pripravljam in pišem za različne publikacije in platforme, med drugim za:

OM NOM, objavljeni so na spletni strani, v socialnih omrežjih, ena knjižica receptov je še v pripravi.

Mlekarno Krepko, objavljeni so na spletni strani, v socialnih omrežjih, mesečnih e-revijah in e-novicah. Do zdaj sem za mlekarno pripravila tri knjižice receptov. Preko Mlekarne Krepko so bili moji recepti objavljeni tudi na straneh, v publikacijah, na portalih in tiskanih časopisih: Minicity, Kulinarika.net, Zdravo.si, Liza Maja… 

Skupaj za zdravje človeka in narave, objavljeni so na spletni strani in v tedenskih e-novicah. S članki in recepti sodelujem pri pripravi nove knjige.

Naš časopis, objavljeni so vsak zadnji ponedeljek v mesecu – v tiskanem mediju in v socialnih omrežjih. Naš časopis je mesečnik občin Vrhnika, Borovnica, Dobrova – Polhov Gradec, Horjul in Log – Dragomer.

To pa pravijo naši sledilci o IZIBIZI receptih:

“IZIBIZI recepti so izi za skuhati in izi za prebaviti. Pa tudi izi za nakupovati sestavine in izi za shraniti še za jutri.”

“Super obroki za v službo in šolo.”

“Krasni recepti, ki vedno uspejo, imajo prepoznavno noto in so lahki za prebavo.”