brez glutena, brez jajc, brez oreščkov, solate, vegetarijansko

Hranljiva solata s čičeriko, redkvicami in osvežilnim prelivom

Zahtevnost Enostavno komentarjev

Sočna in hranljiva solata s čičeriko je pripravljena v le 15 minutah in očara z bogatimi okusi. Mešanica čičerike, hrustljave stebelne zelene, pikantnih redkvic in aromatičnih zelišč ustvarja harmonično in osvežilno jed. Kefirjev preliv jo obogati s probiotičnimi kulturami.

Je odlična izbira za piknike, obrok v službi ali kot zdravo kosilo doma. Solata nasiti in je idealna za dni, ko imate malo časa, a želite kakovosten obrok. V poletnih dneh je to zmagovalna kombinacija!

Hranljiva solata s čičeriko, redkvicami in osvežilnim prelivom

Hranljiva solata s čičeriko, redkvicami in osvežilnim prelivom

Avtor IzibiziMeni solataKuhinja mediteranska kuhinjaTežavnost: enostavno
Št. porcij

4-5

porcij
Čas priprave

15

minut
Čas kuhanjaminut

Sestavine

  • Sestavine za solato
  • 500 g kuhane čičerike

  • 150 g stebelne zelene

  • 150 g mlade čebule, vključno z zelenim delom

  • 150 g redkvic

  • 100 g vloženih kaper

  • 50 g sveže sesekljanega kopra

  • 50 g sveže sesekljanega peteršilja

  • Sestavine za preliv
  • 150 ml polnomastnega kefirja

  • 2 jž oljčnega olja

  • sok 1 večje limone

  • 1 jž jabolčnega kisa

Navodila

  • Za čičeriko je najbolje, da jo skuhamo že dan prej. Če uporabljamo vloženo čičeriko, jo dobro odcedimo in ponovno stehtamo, upoštevamo neto količino.
    Čičerikina solata Izibizi
  • Stebelno zeleno in mlado čebulo narežemo na kolutke, redkvice na rezine. Kapre zrežemo na večje kose, manjše pustimo cele. Limono ožamemo, sveža zelišča sesekljamo.
  • Tretjino čičerike prestavimo v skledo in jo z vilicami zmečkamo.
  • Pretlačeni čičeriki dodamo kefir, oljčno olje, limonin sok, jabolčni kis, sol in poper ter vse skupaj z metlico zmešamo v gosto omako. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik.
  • Preostali čičeriki dodamo stebelno zeleno, mlado čebulo, redkvice, kapre in sveža zelišča.
  • Omako prelijemo čez mešanico čičerike in pustimo, da se dobro poveže. Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo.
  • Solato postrežemo s kruhom, kot dodatek v sendviču, v solatnem zavitku, v tortilji, kot predjed ali poletno glavno jed. Možnosti za serviranje so neskončne. Dober tek!

    Čičerikina solata Izibizi

Zapiski

  • Namig:
    To okusno in sočno jed lahko pripravite tudi z različnimi svežimi zelišči. Koper lahko na primer zamenjate za pehtran, pri čemer boste še vedno ohranili bogat okus jedi.
    Kefir v prelivu lahko zamenjate za jogurt ali kislo mleko.
  • Recept za to solato sem pripravila v sodelovanju z Mlekarno Krepko. Izvirni članek z receptom lahko najdete na tej povezavi.

Prostor za vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Kontaktni podatki

info@izibizi.si