brez mlečnin, enostavne sladice, sladice, vegetarijansko, zajtrk

Aromatični mediteranski piškotki s pistacijo

Zahtevnost Enostavno komentarjev

Z živahnimi barvami in osvežujočim okusom, ki resnično očara, bodo ti piškoti prepojeni z okusi Mediterana, katerim pistacije dodajo bogat vonj. Hitro pripravljeni v le 30 minutah in brez potrebe po hlajenju testa pred peko, so lahko nova priljubljena izbira za enostaven in aromatičen sladek užitek.

Čeprav ni nobene ovire za uživanje teh piškotov kadarkoli v letu, pa so še posebej primerni kot praznična poslastica! Kaj je boljšega kot preprost recept za piškote, ki jih lahko spečemo kadarkoli? Dober tek!

Piškotki s pistacijo

Piškotki s pistacijo

Avtor IzibiziMeni sladicaKuhinja mediteranska kuhinjaTežavnost: enostavno
Št. piškotov

20

porcij
Čas priprave

10

minut
Čas peke

15

minut

Sestavine

  • 100 g oluščenih pistacij, nesoljenih

  • 85 g moke po izbiri (pšenična, pirina, mandljeva ali brezglutenska)

  • 85 g sladkorja (rjavi trsni sladkor demerara)

  • 3 jž sladkorja v prahu

  • 1 večje jajce

  • nastrgana lupinica 1 večje limone

Navodila

  • Pečico predhodno segrejemo na 180°C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Limono operemo in nastrgamo lupinico.
  • Uporabimo mlinček za začimbe ali kuhinjski sekljalnik (lahko tudi multipraktik), da zmeljemo pistacije v prah. Med mletjem dodamo tudi trsni sladkor, tako da se sestavini dobro zmeljeta in združita.
  • V skledi združimo mešanico zmletih pistacij in sladkorja, nato dodamo še izbrano moko. Vse sestavine premešamo z žlico.
  • Jajce razžvrkljamo z vilico. Skupaj z limonino lupinico ga dodamo suhim sestavinam. Mešamo z žlico ali lopatko, dokler se ne oblikuje testo.
  • Iz testa oblikujemo 20 ovalnih kroglic.
  • 3 žlice sladkorja v prahu stresemo na krožnik, vsako kroglico nežno povaljamo v sladkorju v prahu. Poskrbimo, da so prekrite z vseh strani. Na koncu z dvema prstoma na straneh naredimo vdolbinice v testu.
  • Položimo jih na pripravljen pekač in prestavimo v predhodno ogreto pečico, brez uporabe ventilacije.
  • Piškotke pečemo le 15 min. Nato jih pustimo, da se na pekaču ohlajajo še 10 min., zatem pa jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Dober tek!

Zapiski

  • Te aromatične piškotke s pistacijo zlahka prilagodite svojim prehrambenim smernicam, saj lahko izbirate med različnimi vrstami moke. Ne glede na to, ali sledite tradicionalnim receptom ali se držite brezglutenske prehrane, vam bodo ti piškotki prinesli izjemen okus in mehkobo. Z uporabo brezglutenske moke, kot je mandljeva, jim boste dodali še marcipanast pridih. Nič ni lepšega kot to, da si lahko pričarate okusno razvajanje, ki ustreza vašim željam in potrebam. Uživajte v vsakem grižljaju polnem svežine in okusov Mediterana!

Prostor za vaš komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

Kontaktni podatki

info@izibizi.si